Monday, March 23, 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φυσικό αέριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φυσικό αέριο

Τη μείωση των τιμολογίων φυσικού αερίου ζητούν τα μέλη της «Επιτροπής Κατά της Ακρίβειας-STOP» που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΠΑ ΑΕ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ ΑΕ) Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Μπότσαρη και Παπαναστασίου, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της «Επιτροπής Κατά της Ακρίβειας- STOP» και πολίτες, που ζητούν μείωση των τιμολογίων του φυσικού αερίου.

Η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων της σχετικά με το θέμα, θεωρώντας ως «πρώτη νίκη» τις ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με αναμενόμενη μείωση 20% (μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε σχέση με τον Ιανουάριο) στα τιμολόγια των καταναλωτών της Θεσσαλονίκης. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η εξαγγελθείσα μείωση αφορά σε μία χρονική περίοδο που η ζήτηση για φυσικό αέριο είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη.

Στη συνέλευση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία της ΕΠΑ αποφασίσθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο το πρωί στις 10, έξω από τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, σε εκπομπή του οποίου θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της εταιρίας, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου.

Αποφασίσθηκε, εξάλλου, η εντατικοποίηση της προσπάθειας για συλλογή υπογραφών για το θέμα, καθώς και κινητοποίηση στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, το απόγευμα (7μ.μ.) της επόμενης Δευτέρας. Η επιτροπή ζητεί τη διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου σε επίπεδα τουλάχιστον 20% κάτω από τη σημερινή τιμή του πετρελαίου, καθώς και επιστροφή στους καταναλωτές χρημάτων από τους λογαριασμούς του χειμώνα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το φυσικό αέριο

No comments: